divendres, 29 de juliol del 2011

ANTECEDENTS I

Lliçà de Vall, és un municipi de la comarca de Vallès Oriental situat a la part sud-oest de la comarca, la seva superfície és de 10,8 quilòmetres quadrats i la seva població és de 6.290  habitants. La densitat de població del municipi és de 582,4 habitants per quilòmetre quadrat.
L’evolució de la població de Lliçà de Vall ha experimentat un creixement continu al llarg de la dècada 1990-2009, passant de 3.083 habitants a 6.290, xifres que suposen un creixement de 96,1%.
Pel que fa a la població ocupada per sectors, un 1,1% treballa en l’agricultura, un 36,7% a la indústria, un 9,2% a la construcció i un 52,9% al sector serveis . Per altra banda, trobem  73  establiments d’empreses dedicades al comerç al detall al municipi.  Entre aquests, destaquen els que es dediquen a la venta de productes alimentaris, que suposen un 21,9% dels establiments. 
Cal destacar també la importància relativa de l’activitat industrial del municipi. A Lliçà de Vall trobem 319 empreses dedicades a les activitats industrials, entre les que cal destacar 105 que es dediquen a la transformació de metalls o mecanismes de precisió i 157 que són indústries manufactureres. Així, trobem al municipi polígons industrials, el de les Argelagues, la Serra, el Plà, els Batzacs, el Perdellot, Palaudàries, Can Coll i Cantallops.

Els recursos de Lliçà de Vall
Per altra banda, dins del terme municipal de Lliçà de Vall trobem alguns recursos patrimonials, culturals i naturals d’interès:  L’Església de Sant Cristòfol, El Pla (Masia de Santa Maria del Vallès i bassa naturalitzada de la Bellaplana), catàleg de masies, etc. Entre aquests possibles punts d’atracció, es poden destacar  els Pous de Glaç de Can Gurri
Paral·lelament, a Lliçà de Vall trobem una oferta gastronòmica de cuina catalana i un entorn natural amb la possibilitat de realitzar rutes de BTT i de senderisme.
Tot això lligat a la creació de la Carta del Paisatge de La Vall del Tenes, fa que sigui un bon moment per a plantejar la creació d’una festa que, tot i no ser tradicional, si pot recuperar certs aspectes històrics del municipi, posar en valor aquest element patrimonial i oferir un impuls a la participació i la creació comunitària.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada